Basic SEO Tip: Goede Title Tag Toepassen

title-tag

Dit is echt één van de basis dingen die je moet weten over zoekmachine optimalisatie. Een goede Title Tag kan een wereld van verschil maken voor jouw website en de ranking in de zoekmachine. Wanneer je deze title tag goed toepast is het zelfs mogelijk om op sommige “niet concurrerende” zoektermen op pagina 1 te komen!

Wat moet je nu precies doen met je Title tag om hier optimaal gebruik van te maken? Het is eigenlijk erg simpel; gebruik je zoektermen
Natuurlijk is het wel de bedoeling dat je hier een normale informatieve zin van maakt die leesbaar is voor je bezoekers, het is tenslotte ook het blauwe linkje wel je ziet in de zoekmachine. Maar door het toevoegen van je zoektermen in je Title Tag laat je aan Google direct weten waar je pagina over gaat.

seo-title-tag

 

 

 

Zoals je ziet schrijf ik pagina, en niet website. Het tweede waar je namelijk om moet denken bij je Title Tag is dat deze uniek is voor iedere pagina. Ook op deze website zie je telkens op iedere pagina een andere titel, deze titel moet iets vertellen over je pagina. Maar ook moet je deze Title Tag gebruiken om je zoekwoorden te laten zien aan Google.

Laat via je Title aan je bezoekers weten waar je pagina over gaat, en laat Google ook weten waar je pagina over gaat door het gebruik van je zoekwoorden. Maar pas op, stop hem niet te vol met je zoekwoorden want dit kan ook als spam gezien worden. Tevens mag je Title niet langer zijn dan 65 tekens, dit is dus inclusief spaties. Alles wat langer is dan 65 tekens zal niet te zien zijn in de zoekmachine.

Martin Kok is al jaren actief op internet. Sinds enige tijd heeft hij zich meer gespecialiseerd in SEO. Met de blok website seovoorondernemers.nl wil hij startende maar ook ervaren ondernemers helpen om hoger te scoren in google.

Geef een reactie