Pas op voor Blackhat SEO

blackhat-seo

Misschien heb je er al eens van gehoord, of is de term helemaal nieuw. Blackhat SEO is een vorm van SEO welke niet is toegestaan door Google. Wanneer je zelf met zoekmachine optimalisatie wilt beginnen is het misschien verleidelijk om een zogenaamde linkbuilding pakket te kopen. Je krijgt dan bijvoorbeeld 5000 backlinks (aanbevelingen) naar jou website, en zou je dus stijgen in Google.  Trap daar echter niet in!

Vroeger was het zo in Google, hoe meer backlinks jou website had, dus hoe meer aanbevelingen je kreeg van andere websites, des te belangrijker jou website zou zijn en dus hoe hoger jou website moest staan in de zoekmachine. Echter zoals je al kunt bedenken is dit een manier waar veel misbruik van gemaakt werd. Er kwamen zelfs huize linkfarms online waarop allemaal links werden geplaatst naar andere websites om zodoende die andere sites hoger te krijgen in de zoekmachine. Zonder dat het hoefde te betekenen dat deze website ook echt waardevol is.

Toen zijn ook de linkbuilding pakketten ontstaan. Middels een bot kon je makkelijk 5000 of wel 10.000 links op engelse blogs krijgen naar jou website, en jouw website zou dan ook gigantisch stijgen in de zoekmachine. Maar wanneer je nu kijkt in Google zullen bijna al deze website’s die hiervan gebruik hebben gemaakt verwijderd zijn, en hebben dus een penalty gekregen van Google.
Ook nu nog worden er regelmatig linkbuilding pakketten aangeboden op internet, en het is erg verleidelijk als je hoog wil komen te staan in de zoekmachine om dit te kopen. Mijn advies doe dit absoluut niet! Het is een stuk lastiger om jou website weer in de zoekmachine te krijgen wanneer je éénmaal een penalty hebt gekregen.

Wat wel te doen?

Ook worden er momenteel op internet veel echte linkbuilding pakketten aangeboden. Dit houd vaak in dat een eigenaar van verschillende blogs of informatieve websites links wil plaatsen naar relevante pagina’s zoals bijvoorbeeld jou website. Doordat dit echte aanbevelingen zijn naar jou website en geen geplaatste links zijn door een bot is dit wel toegestaan door de zoekmachine.
Een advertorial plaatsen is hierbij ook een optie welke je kunt doen natuurlijk, hierover heb ik op de linkbuilding tips pagina al wat verdere uitleg gegeven.

Heb je al slechte links?
Wanneer je al slechte links van een linkbuilding pakket hebt gekocht, of wanneer bijvoorbeeld iemand anders allemaal engelse blog/forum links naar jou website heeft gestuurd, en waardoor jou website nu uit de zoekmachine is verdwenen. Wat moet je nu doen?
Geen nood. Ik zal je hieronder precies uitleggen hoe jij aan Google kunt vertellen dat deze backlinks niet meegerekend moeten worden voor jou website.

Binnen enkele dagen zul je direct resultaat merken in de ranking van jou website. Ik heb dit inmiddels bij enkele andere website’s gedaan waar verkeerde inkomende links binnen kwamen en binnen enkele dagen waren de posities in Google al verbeterd.

Martin Kok is al jaren actief op internet. Sinds enige tijd heeft hij zich meer gespecialiseerd in SEO. Met de blok website seovoorondernemers.nl wil hij startende maar ook ervaren ondernemers helpen om hoger te scoren in google.

Geef een reactie