Handig: Google Webmaster tools

Google-Webmastertools

Tip: gebruik Google Webmaster tools. Wanneer je al druk aan de slag bent met je website en met zoekmachine optimalisatie dan heb ik hierbij een goede tip. Gebruik de Webmastertools van Google om je website nog beter samen te laten werken met Google. Het kan voor veel toepassingen handig zijn om je website hierop aan te melden en dit is dan ook zeer eenvoudig om te doen.

Wat heb je allereerst nodig, dat is een Google account. Wanneer je deze hebt kun je een website aanmelden door in de Webmaster Tools te klikken op “een site toevoegen”. Volg vervolgens de stappen die Google aangeeft om je website toe te voegen.
Wanneer je de website goed hebt aangemeld vind je deze in je dashboard. Wanneer je op de website klikt zie je alle gegevens die Google heeft verzameld over jou website. En zie je ook direct de eventuele fouten die de Google Bot heeft gevonden in je website.

Sitemap toevoegen

Wanneer je op je website al een sitemap hebt geplaatst dan kun je deze ook toevoegen in de Google Webmaster tools. Door dit te doen geef je direct aan Google aan welke pagina’s er allemaal zijn van jou website. Dit kan helpen om je subpagina’s beter en sneller te indexeren. Maak je een nieuwe blog of nieuwe pagina aan op je website, zorg er dan ook voor dat je deze direct in je sitemap plaatst (eventueel met een automatisch script) zodat je dit ook direct aan Google laat weten en je dus ervoor zorgt dat deze sneller word geïndexeerd.

Robot.txt toevoegen

Ook is het van belang om op je website een robot.txt file te hebben. Hierin staat welke pagina’s, mappen etc. Google mag indexeren maar ook welke juist niet geïndexeerd moeten worden. Heb je bijvoorbeeld een map welke alleen bestemd is voor je klanten en niet in Google te zien moet zijn, kun je met deze file aangeven wat Google hiermee moet doen.
Deze kun je net als de sitemap toevoegen en testen in Google en zo zien of Google deze file goed kan lezen.

Links naar je website

Een super handig onderdeel is het zien welke website’s naar jou website toe linken. Heb je bijvoorbeeld eens iets gedaan aan blackhat SEO? Dan kun je middels deze pagina zelfs bepaalde links blockeren voor Google zoals ik al heb uitgelegd in mijn andere artikel. Ook kun je hier zien welke inkomende links al zijn opgenomen in Google en hoeveel links er per website naar jou site toe worden gelinkt.

Martin Kok is al jaren actief op internet. Sinds enige tijd heeft hij zich meer gespecialiseerd in SEO. Met de blok website seovoorondernemers.nl wil hij startende maar ook ervaren ondernemers helpen om hoger te scoren in google.

Geef een reactie