linkbuilding tips

linkbuilding

Wat is linkbuilding? Een vraag die ondernemers regelmatig aan mij vragen. Met linkbuilding ga je opzoek naar links van externe websites naar jou website. Vaak gebeurt dit door een link te ruilen met iemand, of door het aanvragen van een link op bijvoorbeeld een Gemeentegids website. Maar welke linkbuilding tools en tips moet je nu echt weten om hiervan een succes te maken voor jou zoekmachine optimalisatie? En daardoor dus hoger in Google te komen.

Linkbuilding tip 1

Het ruilen van links word niet meer door Google gezien als linkbuilding en hiervoor kun je zelfs een staf (penalty) krijgen. Wat wel een goede optie is om een A – B – C link ruil te doen, je ontvangt dan een link van een andere website als waarmee je daadwerkelijk de link ruilt. Hierdoor is het geen directe link ruil.
Verder word er vaak gezegd dat de inkomende links vanzelf moeten komen doordat je waardevolle informatie geeft waar mensen over willen praten en waar andere websites een link naar willen plaatsen. Voor jou als ondernemer is dit misschien lastig als je een “gewone” bedrijfswebsite hebt. Wat je vervolgens kan doen om toch te proberen om waardevolle informatie te leveren is het starten van een blog, of een laatste nieuws selectie op je website. Hierop moet je vervolgens wel met enige regelmaat nieuwe informatie op plaatsen natuurlijk.

Zoals ik al even zei kun je ook je website tegenwoordig aanmelden bij verzamel websites zoals bijvoorbeeld een gemeentegids, een bedrijvengids etc. Ook bestaan er nog zeer veel startpagina’s en varianten hierop (startkabel, etc) waarop je een link kunt aanvragen naar jou website. Let er wel op dat je niet teveel van deze links aanvraagt aangezien ze niet direct van goede invloed zijn voor je zoekmachine optimalisatie (SEO). Een overvloed van deze links kan ook een negatief effect hebben op je ranking in Google.
Begin je dus met je bedrijfswebsite en wil je enkele links naar jou website krijgen dan is dit een prima optie. Maar houd dit wel binnen de perken.

Linkbuilding tip 2

Een ander voorbeeld waarmee je waardevolle links naar je website kunt krijgen is door het schrijven van advertorials. Dit zijn artikels welke je schrijft voor andere website’s bijvoorbeeld een branchegerelateerde blog, of informatieve website waarop artikelen worden geplaatst. Door een artikel voor deze website te schrijven en hierin een link naar jouw website te plaatsen krijg je een vermelding op deze website en hierdoor een waardevolle backlink.

Martin Kok is al jaren actief op internet. Sinds enige tijd heeft hij zich meer gespecialiseerd in SEO. Met de blok website seovoorondernemers.nl wil hij startende maar ook ervaren ondernemers helpen om hoger te scoren in google.

Geef een reactie