Vindbaarheid website vergroten

vindbaarheid website vergroten

Jij wilt gevonden worden in Google. Je wilt dat de mensen die jouw onderneming nog niet kennen jou onder de juiste zoekwoorden kunnen vinden, maar hoe doe je dat? De zoekmachine optimalisatie op je website zelf helpt erbij om onder bepaalde zoekwoorden beter gevonden te worden, maar je moet er ook rekening mee houden dat ook Google jou website eerst moet vinden. Weet je niet geheel wat Zoekmachine optimalisatie is lees mijn blog wat is seo nou eigenlijk voor een uitleg over de basis van seo.

Wanneer je een poosje aan een nieuwe website hebt gebouwd en deze online plaatst zul je in de meeste gevallen niet direct bezoekers ontvangen. Ook Google moet de weg naar jou website zien te vinden, maar hoe gebeurt dit? Vroeger moest je je website aanmelden bij een zoekmachine en werd deze opgenomen. Tegenwoordig gaat dit bijna altijd automatisch.

Hoe vindt Google jou website?

Google scant telkens weer opnieuw iedere website op het internet en kijkt naar veranderingen. Staat er een link op een website dan zal Google dit spoor volgen, zo komt Google bijvoorbeeld ook op alle pagina’s van je website. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van social media en hierop een link te plaatsen naar jou website kan Google jou website vinden. Het gaat er namelijk om dat je een link verspreid naar jou website op andere site’s welke al zijn opgenomen in Google en welke dus al gescant, dit gebeurt met de zogenaamde crawler.
Vervolgens ziet de crawler dat er een nieuwe link is geplaatst op de website en volgt het spoor naar jou website. Hierna word jou website ook geheel gescant en daarna opgenomen in google.

Heb je een nieuwe website? Zorg er dan voor dat je links verzameld op andere sites zoals social media om je vindbaar te maken voor google!

Naast social media heb je natuurlijk nog meer opties om gratis links te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijvennetwerk site van jou gemeente, een bedrijvengids, startpagina in jou branche. Pas vooral bij deze laatste er echter wel op dat het wel enigszins branche gerelateerde links moeten zijn. Een link op een website van een kapsalon zal bijvoorbeeld geen goede invloed hebben als deze naar de website van een hypotheekadviseur linkt.

Download nu mijn Gratis E-book door hieronder je gegevens in te vullen.

Naam:
E-mail adres:
 

e-book-gratis-downloaden

Martin Kok is al jaren actief op internet. Sinds enige tijd heeft hij zich meer gespecialiseerd in SEO. Met de blok website seovoorondernemers.nl wil hij startende maar ook ervaren ondernemers helpen om hoger te scoren in google.

Geef een reactie