Wat is seo nou eigenlijk

Wat-is-seo

Wat is seo? Ik zal allereerst beginnen met de benaming SEO dit is namelijk een Engelse afkorting voor “Search Engine Optimization” in het Nederlands vertaald Zoekmachine optimalisatie. SEO heeft dus te maken met het optimaliseren van je website voor de zoekmachine, in de meeste gevallen de zoekmachine Google en houdt dus in dat je vindbaar bent in de zoekmachine. Vroeger waren dit ook de zoekmachines als Ilse, Altavista en Yahoo maar tegenwoordig zoekt meer dan 90% van alle Nederlanders in de zoekmachine Google dus is het verstandig om je hier voornamelijk op te richten aangezien je vanuit Google de meeste bezoekers en potentiële klanten kunt verwachten.

Waarom zou je zoekmachine optimalisatie toepassen?

Natuurlijk wil je op jouw website zoveel mogelijk bezoekers ontvangen. Er zijn hiervoor meerdere opties, je kunt bijvoorbeeld betalen door advertenties te plaatsen waar mensen op kunnen klikken. Maar een andere optie is hoog te scoren in Google met jouw website en daardoor gratis meer bezoekers ontvangen.
Het is heel makkelijk gezegd hoger scoren in Google, maar natuurlijk wil jou concurrent dit ook, gratis bezoekers ontvangen. Vandaar dat het uitermate belangrijk is om vanaf het begin dat je een website maakt of laat maken deze te optimaliseren voor Google.

De basis van je website is het belangrijkste voor de on-site optimalisatie.

Nu denk je misschien wat is on-site optimalisatie? Dit houdt simpel gezegd in de code van jouw website. Is de code van je website helemaal in orde? Dan geeft dit jou een voorsprong in google en zul je makkelijker een betere positie krijgen in Google. Je moet het zo zien dat Google geen website ziet zoals wij als mensen deze zien Google ziet namelijk alleen maar codes en moet deze codes lezen om ten eerste uit te vinden wat voor website het is, waar de website over gaat, waar het bedrijf gevestigd is, en zal aan de hand van deze code de website als het ware beoordelen.

Kan Google jou website, jou code, niet goed lezen? Dan bestaat er de kans dat Google niet goed snapt wat je website nu precies inhoudt en je dus niet gevonden word op de zoekwoorden waarop je eigenlijk gevonden wilt worden. Daarom is het ook ontzettend belangrijk om direct vanaf het begin, vanaf de basis, zoekmachine optimalisatie toe te passen. In eerste instantie zal dit enkel gaan om nette en correcte code. In een volgende fase kun je de website verder optimaliseren voor de zoekwoorden waaronder jij gevonden wilt worden.

 

Download nu mijn Gratis E-book door hieronder je gegevens in te vullen.

Naam:
E-mail adres:
 

e-book-gratis-downloaden

Martin Kok is al jaren actief op internet. Sinds enige tijd heeft hij zich meer gespecialiseerd in SEO. Met de blok website seovoorondernemers.nl wil hij startende maar ook ervaren ondernemers helpen om hoger te scoren in google.

Geef een reactie